امسال شاهد رشد آثار هنرمندان در سومين جشنواره توليدات استاني هستيم

امين مرادي در گفت و گو با كميته اطلاع رساني و تبليغات سومين جشنواره آثار و توليدات مراكز استاني حوزه هنري، با بيان اين مطلب افزود: خوشبختانه در سومين جشنواره توليدات استقبال هنرمندان بسيار بالا بوده است به طوري كه امسال از سوي هنرمندان كردستاني 159 اثر هنري به دبيرخانه هاي جشنواره ارسال شده است.
وي اظهار داشت: در بخش تازه هاي نشر 8 اثر ، آفرينشهاي ادبي 5 اثر ، هنرهاي تجسمي 116 اثر ، هنرهاي تصويري 21 اثر ، هنرهاي نمايشي 4 اثر ، موسيقي 4 اثر، رسانه های دیجیتال 1 اثر و درمجموع 159اثر از آثار هنرمندان استان كردستان به سومین جشنواره سراسري آثار وتوليدات مراكز استاني حوزه هنري ارسال گرديده است، كه اين تعداد آثار با توجه به محدوديت هاي درنظر گرفته شده براي ارسال آثار دربخش هاي مختلف از بين 450 اثر انتخاب و به دبيرخانه سومين جشنواره سراسرس آثار و توليدات مراكز استاني حوزه هنري ارسال شده است.
مرادي حوزه هنري را پايگاهي مطمئن براي هنرمندان استاني دانست و ادامه داد: با توجه به سوابق حوزه هنري و فعاليت هايي كه در استان انجام شده است،و همچنين دو دوره برگزاري جشنواره در سنوات گذشته حوزه هنري را به پايگاهي مطمئن و بسيار پر اهميت براي هنرمندان استان ها در شاخه هاي مختلف هنري تبديل كرده كه همين موضوع سبب شد تا پس از ارسال فراخوان سومين جشنواره توليدات استاني در كميته هاي مختلف هنرمندان استان كردستان و ديگر استان هاي كشور استقبال خوبي كردند و آثار ارزشمندي را به جشنواره ارسال نمودند.
سرپرست حوزه هنري استان كردستان خاطرنشان كرد: در نخستين جشنواره سراسري آثار و توليدات مراكز استاني حوزه هنري در سال 1385 كه در اصفهان برگزار شد، خوشبختانه هنرمندان كردستاني با توجه به توان واستعداد هاي ناب هنري ، در بخش فيلم و هنرهاي تجسمي و ادبيات ودر دومین دوره جشنواره در سال 87 که در تهران برگزار شد نیز در بخش های نمایشنامه خیابانی ، انتشارات ، تجسمی و ادبیات با به دست آوردن رتبه هاي برتر موفقيت هاي شايان توجهي را به خود اختصاص دادند انشاء ا... با ارسال آثار خوبي كه به جشنواره سوم نيز ارسال گرديده است اين موفقيتها تداوم پيدا كند.
یادداشت روز
وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است
برای برپایی کیفیتر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمیدهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانهای مرکزی بهصورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دورههای مختلف جشنواره بهطور فعالتری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاههای توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان میشود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.
بسیاری از از آثار راهیافته به چنین جشنوارههایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آنها به جشنوارههای مختلف راه یافتهاند، درحالی که میتوان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاستگذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنوارهها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار میکند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیقتر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.
تناسب آثار با ماموریتهای محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاکها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاستها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیباییشناسی ارزیابی و داوری میشوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و بهواسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استانها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.
کشف استعدادهای جوان و هدایت آنها مهمترین رسالت جشنوارههای هنری است. اگر برپایی این جشنوارهها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر بهمنزله یک کار نمایشی است، اما اگر بهصورت کیفیتر و دائمیتر باشد، میتوان استعدادهای زیادی را در تمام حوزههای مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.
تولیدات مراکز استان
- راه یابی 50 اثر تجسمی از قزوین به چهارمین جشنواره آثار و تولیدات
- حضور فعال هنرمندان رشته خوشنویسی حوزه هنری استان اصفهان در جشنواره تولیدات
- حضور دو نقاش مشهدی در جشنواره تولیدات استاني
- راهیابی آثار هنرمندان خوشنویس حوزه هنری خراسان رضوی به جشنواره تولیدات
- حضور 55 اثر از آثار هنرمندان حوزه هنری خراسان رضوی در بخش تجسمی جشنواره تولیدات
مصاحبه و گفتگو
- تولیدات دفاتر ادبیات پایداری منبع الهامی برای آفرینشهای هنری در رشتههای دیگر
- همّ و غمّ حوزههنری رونقبخشیدن به تولید است
- ادبیات پایداری، تاریخ پیش روی ما را تغذیه میکند
- آثار تولید شده در جشنواره تولیدات منطبق با سیاستهای حوزه هنری باشد
- ارزیابی و انتقاد از آثار باعث رشد و تولید بهتر آن خواهد شد